Uploaded with ImageShack.us

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » WARZYWA » FASOLE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

fasole

  
Ela
31.03.2010 18:17:40
poziom 3

Grupa: Administrator 

Posty: 143 #509110
Od: 2010-3-12
Fasola.
Wszystkie rodzaje fasoli: czarna, czarne oczko, ciecierzyca, jaś, soczewica, limeńska, wielokwiatowa, pinto, bób, i biała.
Obniża poziom złego cholesterolu LDL, zawiera substancje chemiczne hamujące rozwój nowotworów, kontroluje poziom insuliny i cukru we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, reguluje pracę jelita grubego, zapobiega zaparciom i wspomaga ich leczenie, zapobiega hemoroidom i innym schorzeniom związanym z problemami trawiennymi.
Szklanka gotowanej fasoli dziennie powinna wystarczyć. Nie zalecają jadać fasoli konserwowej gdyż może powodować wzrost poziomu cukru i insuliny we krwi. A wzdęcia? Powstają w procesie trawienia cukru zawartego w fasoli. Jednak im więcej i częściej jemy fasolę, tym mniejsza wrażliwość na wzdęcia lub nawet całkowity brak.! Doświadczenia na zwierzętach potwierdzają działanie antynowotworowe fasoli.



Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » WARZYWA » FASOLE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny